Maak je eigen website en maak jouw bedrijf online vindbaar

Elke eerste zaterdag van de maand geef ik een gratis training waarin ik je help om je website te maken.

Let op: er zijn slechts 6 plekken per training beschikbaar

website Training

Mijn doel is om anderen te helpen met het maken van een website

De training is toegankelijk voor iedereen en je hebt geen kennis nodig van programmeren nodig. Ik heb namelijk een platform gemaakt waarop je gemakkelijk websites kunt maken. Zo maak je gebruik van een visuele bewerker, waardoor je direct ziet hoe je website eruit komt te zien. Handig toch? 😃

De training neemt een ochtend in beslag en aan het einde van de ochtend heb jij je eigen website gemaakt. Ik begin met een korte presentatie over het verschil tussen een goede en slechte website. Zo heb jij direct een goed beeld hoe je later op de ochtend zelf een goede website kan maken. Na de presentatie stropen we de mouwen op en gaan we actief aan de slag. Stap voor stap doorlopen we alles. Wat bedoel ik met stap voor stap?

Een voorbeeld, ik laat je op een scherm zien hoe je een navigatiemenu maakt. Zo kun je tegelijkertijd of naderhand zelf aan de slag. Wanneer jij aan je website werkt ben ik beschikbaar voor al je vragen. Hierdoor ga jij aan het einde van de ochtend naar huis met een prachtige website die direct online staat.

Een passie voor websites

Ik help ondernemers (en anderen) met het maken van een professionele website. Graag stel ik mijzelf even voor, mijn naam is Joris Veldt en maak al meer dan 15 jaar websites. Het is voor mij een hobby en ik geniet er van om met website technologie te werken. Ik heb naast mijn studie en baan regelmatig websites gemaakt voor anderen. Ik denk dat ik ook daarom de ‘ik ken wel een goede website maker, niet duur, wel goed’ persoon geworden ben.

Maar het is voor mij tijd voor wat nieuws!

Met een afgeronde Master in Small Business & Entrepreneurship heb ik altijd een interesse gehad in kleine bedrijven en ondernemers. Het idee van ondernemen geeft mij veel energie, maar dit betekent niet dat ik ondernemer wil worden. Wat ik juist heel erg leuk vind is om mensen te helpen en daarom heb ik deze training ontwikkelt. Oké, misschien is dit ook een beetje ondernemen 😉

Waarom een website?

Een website draagt bij aan de professionaliteit en geloofwaardigheid van je bedrijf. Want zeg nou zelf, een bedrijf zonder een website is toch gek? Stel je voor, je zoekt wat meer informatie over een bedrijf, maar je kan geen website vinden. Dan begin je toch te twijfelen of het bedrijf bestaat? Ik wel in ieder geval!

Maar nog belangrijker, met een website kan je (potentiële) klanten informeren. Denk bijvoorbeeld aan de openingstijden, al staan deze op je website dan zal je waarschijnlijk geen mail of telefoontje ontvangen over de openingstijden. Hetzelfde geldt voor veelgestelde vragen, deze kun je al beantwoorden op je website, zodat je niet 100 keer dezelfde vraag moet beantwoorden. Scheelt weer tijd! 🙂

En een website is daarnaast ook een middel om aan nieuwe klanten te komen!

professionele website

De website die we gaan maken tijdens de training

Ieder bedrijf is uniek. En zo is ook iedere website uniek! Dit is iets wat ik ook zeker zal motiveren tijdens de training. Maar wat je mag verwachten is dat je een website hebt met een navigatiemenu, meerdere pagina’s, blokken met tekst en afbeeldingen (of video’s) en een contactformulier. 

Hier heb je een voorbeeld van wat je kunt maken tijdens de website training: www.laurahennekes.nl

De website die we gaan maken is geoptimaliseerd voor desktop, tablet en mobiel. In de visuele bewerker zullen we dit goed zetten. Daarnaast is je website indexeerbaar in Google, dat wil zeggen dat je website vindbaar is in Google.

Wat goed om te weten is, is dat we de website maken op mijn platform Vuovo. Dit klinkt mogelijk vaag voor je en daarom wil ik hier volledig open en transparant in zijn. Het is een WordPress website met een thema en aantal plugins. Ik heb dit zorgvuldig samengesteld en bijna 95% van alle mensen kunnen hier mee uit de voeten. 

Wil je een website met specifieke functionaliteiten? Zoals een koppeling met je ERP-systeem? Dan is een Vuovo website mogelijk niet voor jou geschikt. Twijfel je? Stuur mij dan even mailtje.

Wat zijn de kosten?

De training is geheel gratis alleen moet ik helaas wel kosten in rekening brengen al wil je de website in gebruik nemen. Je betaalt onder andere voor de hosting, thema’s en plugins. Hosting zorgt er voor dat je website online staat en bezocht kan worden. Het thema en de plugins vormen het fundament voor de website. Voor slechts 4 koppen koffie per maand (€16,- per maand) heb jij een professionele website.

De kosten voor de hosting en licenties voor het thema en de plugins zijn al meer dan €25,- per maand. Omdat ik voor meerdere websites de licenties aanschaf ontvang ik een collectiviteitskorting, waardoor ik het aan jou voor €16,- per maand kan aanbieden.

Ik doe dit naast mijn baan en vind het leuk om anderen te helpen door mijn kennis te delen. Daarom is er voor mij ook geen noodzaak om geld te verdienen aan deze training. Dus mocht je na de training besloten om de website niet in gebruik te nemen? Even goede vrienden! Dan heb jij een gratis website training gehad en weetje hoe je een goede website kunt maken.

Voor- en nadelen Vuovo website

✅ Niet afhankelijk van dure developers

✅ Je betaalt de kostprijs

✅ Geen technische kennis nodig

✅ Ik doe maandelijks onderhoud

✅ Aan het einde van de training heb jij een website

✅ Geoptimaliseerd voor desktop, tablet en mobiel

✅ Geen limiet op het aantal pagina's

✅ Marketing integraties, zoals Mailchimp

✅ Onbeperkt aantal media bestanden

❌ Je kan niet zelf plugins installeren

❌ Domeinnaam moet je zelf aanschaffen

❌ Ik ben niet 24/7 bereikbaar voor je vragen, maar beantwoord deze natuurlijk wel zo snel mogelijk

simpel besparen

Waarom zelf je website maken?

Het laten ontwikkelen van een website is erg prijzig. Het uit handen laten nemen kan erg makkelijk zijn, maar kan ook frustrerend zijn. Wanneer je het uit handen geeft is het vaak lastig om zelf dingen op je website aan te passen. Hierdoor moet je voor elke aanpassing contact opnemen en dit kost tijd en geld. Je moet namelijk uitleggen wat je precies aangepast wilt hebben en wanneer dat eenmaal duidelijk is, ontvang je ook nog eens een dikke vette rekening. Terwijl je het zelf ook makkelijk zou kunnen aanpassen!

Ben je iemand die het liever uit handen geeft en het niet erg vindt om voor elke aanpassing te betalen? Dan is een Vuovo website niets voor jou.

u vraagt, wij draaien

Veelgestelde vragen

Waarom is de training gratis?

Ik vind het leuk om anderen te helpen met een website en ik heb al een inkomen. Hierdoor is het voor mij niet nodig om te verdienen aan de website training. Mocht je de website na de training in gebruik willen nemen? Dan betaal je €16,- per maand.

Kan ik mijn eigen domeinnaam gebruiken?

Ja, je kunt je domeinnaam registreren waar jij wilt. Wanneer je klaar bent met je website, stuur ik je DNS instructies zodat je je domeinnaam naar onze server kan verwijzen.

Hoe lang zit ik vast aan de website?

1 jaar, daarna wordt iedere keer voor een jaar verlengd.

Wat gebeurt er als ik stop met mijn website?

Hoe zo stoppen? 😔 Mocht je willen stoppen, dan druk ik op het knopje offline en staat je website niet meer online. De inhoud van je website is volledig jouw eigendom en je kunt de inhoud gemakkelijk exporteren en importeren naar een andere WordPress website. Wel verlies je alle functionaliteiten van een Vuovo website.